Laguna - Bukmarker - Postninovske čarolije u Domu kulture „Studentski grad“ - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Postninovske čarolije u Domu kulture „Studentski grad“

Književni festival Postninovske čarolije biće održan u Domu kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179) od 17. do 21. januara 2022.



Tokom ovog festivala pisaca, između ostalih, biće predstavljeni romani Vladimira Kopicla, Elvedina Nezirovića i Darka Tuševljakovića koje je objavila Laguna.

U ponedeljak, 17. januara od 19 sati biće reči o romanu „Španska čizma“ Vladimira Kopicla koji se našao u užem izboru za Ninovu nagradu, a pored autora govoriće i Vladislava Gordić Petković.

Kopicl je rođen 1949. godine. Završio je književnost, objavio 17 knjiga poezije, 3 knjige eseja i roman „Purpurna dekada“, priredio i preveo više zbornika i antologija, živi u Novom Sadu.

Junak „Španske čizme“ je vedar i optimističan, a srž romana je u njegovom rasterećenom i duhovitom pogledu na svet i na izazove s kojima se suočava.

„Posle ostavinske rasprave o nasleđu istorije bitnika i hipika, ovom romanu pripala je magična krpa sećanja, iz koje vrcaju radost, duhovitost i blagost“, istakla je Vladislava Gordić Petković u svom osvrtu na ovaj roman.

U sredu, 19. januara od 19.30 onlajn će razgovarati Elvedin Nezirović, čiji se roman „Ono o čemu se ne može govoriti“ takođe našao u užem izboru za Ninovu nagradu, i književni kritičar Ivan Milenković.

Rođen 1976. u Mostaru, Nezirović je objavio tri zbirke poezije, zbirku priča, zbirku eseja, tekstova i kolumni, romane „Boja zemlje“ i „Ništa lakše od umiranja“, koji je bio u užem krugu za Ninovu nagradu 2019. godine i dobio nagradu „Stevan Sremac“.

Novim romanom „Ono o čemu se ne može govoriti“ Elvedin Nezirović se vraća motivima svog prvog romana „Boja zemlje“, autobiografskoj hronici: autor iznova promišlja svoju prošlost podstaknut pretnjama smrću koje su usledile zbog izjave na jednom radiju da su sve tri strane u ratu činile zločine.

„Ovo je roman jednog života, koji nam pokazuje šta se dogodi kada se o istom poslu nađu intimna nevolja i velika istorija. Tada čovjek zasluži svoju sudbinu. Samo izuzetni životi dorastu do sudbine“, rekao je Miljenko Jergović.

Takođe u sredu, 19. januara, ali od 20 sati, novinarka i književna kritičarka Jasmina Vrbavac razgovaraće sa Darkom Tuševljakovićem povodom njegovog romana „Uzvišenost“.

Rođen 1978. u Zenici (BiH), Tuševljaković je dobitnik nagrade „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu, objavio je dve zbirke priča i tri romana, za „Jaz“ je dobio Evropsku nagradu za književnost, živi u Beogradu, radi kao urednik i prevodilac.

Roman dotiče teme koje opsedaju današnjeg čoveka – prirodu i kvalitet komunikacije među ljudima i krhke granice između stvarnosti i fantazije. Lične drame prepliću se s onom globalnom, dok obični ljudi traže svoje mesto u svetskim događajima koji nepovratno menjaju svakodnevicu.


Podelite na društvenim mrežama:

spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
23.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
laguna i knjižare delfi na 67 međunarodnom beogradskom sajmu knjiga laguna knjige Laguna i knjižare Delfi na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
23.10.2024.
Najlepši oktobar i još jedan Sajam knjiga!   Od subote 19. do nedelje 27. oktobra pod kupolama Beogradskog sajma održaće se 67. Međunarodni sajam knjiga, a na njemu će se Laguna predstaviti...
više
veliki broj pisaca na štandu lagune na sajmu knjiga u hali 1 laguna knjige Veliki broj pisaca na štandu Lagune na Sajmu knjiga u Hali 1
23.10.2024.
I ove godine sa čitaocima će se družiti veliki broj pisaca tokom devetodnevnog Sajma knjiga. Ovo je kompletan raspored potpisivanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1:   Nedelja, 20. oktob...
više
ne propustite hitove lagune na sajmu knjiga laguna knjige Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga
23.10.2024.
Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog g...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.