Pored svakog artikla nalazi se dugme „Dodaj u korpu“ – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.
Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. U svakom trenutku pogledom na korpu u gornjem desnom uglu ekrana možete da vidite koliko artikala imate u korpi.
Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće vam se obrazac za kupovinu.
Odabrane knjige možete platiti karticom, pouzećem ili uplatom na račun.
Troškovi dostave su 220 dinara za plaćanje karticom i uplatom na račun, i 220 dinara za pouzeća.
Troškovi isporuke za inostranstvo su 2990 dinara – pakete isporučuje DHL.
„Napisano s mudrošću i veštinom kakvu mali broj pisaca dosegne u životu.“ Sunday Times
U nekad velelepnom hotelu Imperijal, glavni kuvar Gejbrijel Lajtfut pokušava da čvrsto vodi kuhinju. Međutim, njegov integritet, da ne pominjemo razum, pod stalnim je izazovima takmičarskih zahteva uzavrelog višenacionalnog osoblja i oštrog pogleda uprave i poslovnih partnera s kojima u tajnosti planira da otvori vlastiti restoran. Uprkos pritisku, izgleda da će mu se naporan rad isplatiti.
Sve do otkrića leša čistača u prostorijama koje pripadaju kuhinji. Ovo je beznačajna smrt usamljenika – ali dovoljna da poremeti osetljivu ravnotežu Gejbovog života.
Svud oko njega nastaju komplikacije: Gejbrijelov otac umire od raka, devojka traži nešto više u njihovoj vezi, a upravnik restorana izgleda da mu pod nosom vodi ilegalan posao.
Pojavljuje se Lena, sablasno privlačna mlada žena koja je tajanstveno povezana sa čistačevom smrću. Opčinjen njom, Gejb donosi odluku koja će ga razgolititi i promeniti tok života koji zna – i budućnosti kakvu je mislio da želi.
U kuhinji je zadivljujuć roman – istovremeno portret čoveka gurnutog do ivice i iskrivljen i moćan pogled u konglomerat koji predstavlja današnjicu. Roman potvrđuje da je Monika Ali ne samo veliki pripovedač, već i pronicljiv posmatrač dramâ savremenog života.
„Pisanje Alijeve je zapanjujuće, katkad poetsko, a rečenice su joj divno maštovite.“ Mail on Sunday
„Roman koji nas iznenađuje svojom dubinom i elanom; ovo je roman koji će trajati.“ Guardian
Nikako nije triler u pitanju. Nađen je leš čistača Jurija, i to u jednoj od prostorija koje pripadaju kuhinji kojom "upravlja" već nekoliko meseci glavni kuvar Gejbrijel. Istragom je utvrđeno da je u pitanju nesrećni slučaj... Međutim, ta smrt Gejba uvlači u vrtlog života kakav nije poznavao. Počinje da sagledava stvari iz drugog ugla i to ga dovodi do čudnog stanja svesti. Sve povlači jedno drugo, pa i posao, i restoran u koji ulaže sa bogatim i moćnim partnerima, i njegova dugogodišnja veza sa Čarli, sve to postaje nešto prolazno, donekle nebitno i nevažno u životu. Pokušava da nađe sebe u tom novom životu u kome se odjednom probudio, a pitanje je i da li je to isto radio sve vreme do sada samo što nije bio svestan. Pored svega, saznaje da mu otac umire od raka i da će živeti još par meseci, a i neke istine o pokojnoj majci tek sada dolaze do njegove svesti. Preti mu nervni slom. Odlična psihološka drama o običnom čoveku koji se u savremenim uslovima života sve više otuđuje od sebe.
Onaj ko ocekuje triler, ovo nije knjiga za njega. Samo jedan les na pocetku, i to odmah zakljucuju da je pod uticajem alkohola sam pao. Zbog toga necu ovo knjigu ocenjivati kao triler, nego kao dramu ili psiholosku knjigu. Glavnog lika Gejbrijela cemo upoznati skroz, celu njegovu licnost. Otkad pronalazi les, Gejbrijel ima kosmare, otac mu umire, a on se vraca u proslost. Saznavsi da nije sve tako kako je on mislio, Gejbrijel dozivljava nervni slom. Svi njegovi planovi su propali, a on se ponovo vraca porodici, mada mu je ostala samo sestra i njena deca. Knjiga koja nam pokazuje kako se covek dize sa dna.
Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.