Laguna - Bukmarker - Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga

Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog gosta Sajma knjiga, „Ubistvo za prezauzete“ iz planetarno poznatog serijala o detektivu Maksu Vulfu, koji je ovog puta inspirisan istinitim događajem.


 
Veliki književni događaj predstavlja i nova knjiga Gorana PetrovićaPalata“ koji Laguna posthumno objavljuje. Ovaj roman koji je Petrović završio za života je i novi „tok“ u Romanu delti koji je otpočeo romanima „Papir“ i „Ikonostas“.
 
Od prevodne književnosti, Laguna na Sajmu predstavlja i novi roman nobelovca Marija Vargasa LjosePosvećujem vam svoju tišinu“. Vargas Ljosa nam pripoveda o liku imena Tonjo Aspilkueta, koji je svoj život posvetio kreolskoj muzici. Nesumnjivo je njen najveći poznavalac i kolekcionar u celom Peruu. Umesto da mu intelektualni krugovi iz Lime odaju priznanje, njegova erudicija služi samo da popuni stranice petparačkih časopisa.
 
Veliko delo inicijacije u umetnost i u život, priča o neraskidivoj vezi između devojčice i njenog dede sadržana je u knjizi „Monine očiTome Šlesera. Desetogodišnja Mona je u opasnosti da oslepi. U strahu da možda nikada neće upoznati istinsku lepotu sveta, njen deda odlučuje da joj predstavi najlepša umetnička dela. Zajedno će krstariti pariskim muzejima Luvr, Orse i Bobur, zadivljeni i dirnuti, opčinjeni pred prizorom slika i skulptura.
 
Iz zaostavštine Dobrila Nenadića, Laguna objavljuje i poslednji roman ovog znamenitog srpskog pisca – „Bekstvo iz raja“ koji predstavlja neku vrstu Nenadićevog testamentarnog omaža rodnom selu, a šire i metaforično – svom narodu.
 
Posebno ističemo i novi roman Aleksandra Tešića epskog zamaha – „Sveti rat za Carigrad“. Roman čitaoce vodi kroz vekove – od slavnih trenutaka prestonice Vizantijskog carstva i povratka Pravog krsta do strašnih opsada koje su pretile da unište srce hrišćanstva.
 
Nakon četiri objavljene knjige u kojima su sabrane drame Dušana Kovačevića – „Maratonci trče počasni krug“, „Balkanski špijun“, „Sabirni centar“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ – Laguna objavljuje petu knjigu „Profesionalac“, u kojoj se prvi put pojavljuje njegova najnovija crna komedija „Udovica živog čoveka“, priča o porodičnom nasilju, nasilju nad ženama, univerzalna priča prisutna u svim segmentima društva.
 
Nakon bestselera „Ja, tajkunMiroslav Mišković u novoj knjizi „Tajne zanata“ pred nas iznosi esenciju svog poslovnog znanja. U ovim kratkim pričama sabrano je iskustvo dugo više od pola veka, sa dragocenim primerima i suštinski važnim zaključcima.
 
Dijalog o Zlu i Dobru“ je knjige Đorđa Lebovića i Zlate Lebović Jakovljević. Razgovor između pisca i njegove supruge glumice, iz kojeg saznajemo detalje o njegovoj porodici, odrastanju, o užasima logora, o tome kako su nastale njegove antologijske drame i priče, priče o životu i smrti, o dobru i zlu.
 
Roman bestseler „Ostrvo staklaTrejsi Ševalije, autorke „Devojke sa bisernom minđušom“, nesvakidašnji je, predivan i opčinjavajući portret žene, porodice i grada koji su večni poput njihovog stakla.
 
Fascinantna priča „Robinja slobodeIldefonsa Falkonesa govori o strastvenoj borbi za slobodu. Roman ambicioznog i pažljivog zapleta koji oslikava živote snažnih protagonistkinja kroz istorijsku avanturu epskih razmera. Falkones ni u jednom trenutku ne pravi ustupak predvidljivim rešenjima, suočavanje sa neočekivanim je intrigantno, magija i realizam suptilno pomešani, a nevidljiva nit koja nas vodi od Lite do Kaveke u svojevrsnoj obaveznoj pesničkoj pravdi.
 
Autorka Kolin Huver, koja je svojim romanima osvojila naša srca, ne prestaje da nas oduševljava, a knjigom „Ne kajem se zbog tebe“ proširuje raspon svojih tema i obraća se majkama i ćerkama.
 
Platinasta prašinaTatjane de Rone je iskren, zadivljujući roman i priča o svetovima koji se obično ne preklapaju. Svedočanstvo trajne moći ženskog prijateljstva istovremeno i intiman portret Merilin Monro i one njene malo poznate strane.
 
Gošća Lagune na Sajmu knjiga biće i britanska novinarka Vendi Mur koja je napisala istoriografsku priču o britanskim humanitarkama Veri Houm, koja je bila poznata kao Džek, i Evelini Haverfild Iv, u knjizi „Džek i Iv“. Ovo je priča o dve žene u vreme Prvog svetskog rata, koje će, ponesene humanitarnim porivima, stići i u Srbiju.
 
Knjiga Koste NikolićaHarizma cara Dušana“ donosi jedan novi, unekoliko „iskošen“, ali nesporno sveobuhvatan pogled na epohu kralja i cara Stefana Dušana.
 
Kako se živelo na vizantijskom selu i u gradu, kako su proslavljani praznici, kako su živeli mirjani a kako duhovnici, šta se jelo i šta se pilo, kakvo je bilo obrazovanje saznaćete u knjizi „Vizantijski svetRadivoja Radića.
 
Brod za Isu“ je roman uglednog regionalnog pisca Roberta Perišića. Uz pomoć dečaka Kalije, egipatske mačke Miu i magarca Mikra posmatramo nekadašnji svet, odnos između moćnih i slabih, kolonizatora i starosedelaca…
 
U SVETU DEČJE KNJIŽEVNOSTI
 
Knjige za najmlađe su riznica važnih životnih poruka, pa zato od malih nogu treba deci prenositi ljubav prema čitanju!
 
Na Sajmu knjiga ne propustite prelepo ilustrovanu bajku o važnosti hrabrosti i prijateljstva – „Začarana sprava“, koju su stvorili zajedničkim snagama pisac Uroš Petrović i ilustratorka Ana Grigorjev.
 
Ne umete da napišete godinu svog rođenja u oktalnom sistemu? Ne brinite! Za to vam nije potrebna pamet nego UM! Tako je: „Urnebesna matematika“! UM je tu da vas zabavi, osnaži i otkrije ono što niste ni znali da postoji! Ako vas posle ove knjige zaboli glava od čitanja i smejanja, niko vam drugi neće biti kriv nego vaš UM... Autori knjige su Zoran Penevski i Mirko Dejić.
 
Moj tata i ja u pubertetu“ je novi roman Roberta Takariča. Trinaestogodišnji Ogi i njegov otac vole da idu na košarkaški derbi u Beograd, da jedu burek, piskaraju, i sve u svemu odlično se razumeju. Mami se čini da se tata ponaša kao da je u pubertetu, a sestra Teica bi baš volela da i ona ima poster o pubertetu, isti kao onaj koji je tata okačio u Ogijevoj sobi.
 
Nina i kletva pernate zmijeMuni Vičer nam donosi prazničnu atmosferu koja se širila vijugavim venecijanskim ulicama. Zureći kroz prozor, Nina je očarana krupnim pahuljama i snežnim krovovima koji liče na marcipan. Međutim, mlada alhemičarka je tog idiličnog jutra predosećala da će misija spasavanja Ksoraksa postati još zamršenija...
 
Autorka Amelija Vileta stvorila je uvek raščupanu i zarozanu sedmogodišnju trolkicu, čije će vas avanture zabaviti i sasvim očarati u knjigama „Mina Namćorić – Škola za vile“, „Mina Namćorić – Veliki prolećni bal“, „Mina Namćorić – Misija Kupidon“.


Podelite na društvenim mrežama:

spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
18.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
laguna i knjižare delfi na 67 međunarodnom beogradskom sajmu knjiga laguna knjige Laguna i knjižare Delfi na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
18.10.2024.
Najlepši oktobar i još jedan Sajam knjiga!   Od subote 19. do nedelje 27. oktobra pod kupolama Beogradskog sajma održaće se 67. Međunarodni sajam knjiga, a na njemu će se Laguna predstaviti...
više
veliki broj pisaca na štandu lagune na sajmu knjiga u hali 1 laguna knjige Veliki broj pisaca na štandu Lagune na Sajmu knjiga u Hali 1
18.10.2024.
I ove godine sa čitaocima će se družiti veliki broj pisaca tokom devetodnevnog Sajma knjiga. Ovo je kompletan raspored potpisivanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1:   Nedelja, 20. oktob...
više
ne propustite hitove lagune na sajmu knjiga laguna knjige Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga
18.10.2024.
Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog g...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.