Laguna - Bukmarker - Lagunini pisci na Sajmu knjiga u Novom Sadu - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lagunini pisci na Sajmu knjiga u Novom Sadu

Od 12. do 18. aprila održan je 22. Međunarodni salon knjiga u Hali i Kongresnom centru „Master“ u Novom Sadu.



Salon knjiga promoviše autore domaće književnosti – stoga su posetioci uživali u društvu popularnih Laguninih pisaca.

U četvrtak, 14. aprila sa posetiocima se družio Vladimir Kecmanović i potpisivao knjige. Istorija se ponavlja a zlo ne bira, kao da nam poručuje pisac na usta nesrećnog srpskog dečaka iz romana „Top je bio vreo“, a sada i u „Osami“ kroz ogledalo nesrećnog Baje. Živopisnim bosanskim govorom, prepoznatljivim stilom sa jezgrovitim i isečenim rečenicama, Kecmanović gradi nezaboravne likove meštana, ratnih profitera, dođoša i porobljivača, džihadista i sforovaca, novih silnika i starih porodica koje je rat razorio, i potvrđuje svoje visoko mesto u savremenoj srpskoj književnosti. 

Na Sajmu knjiga u Novom Sadu u subotu, 16. aprila na svečanoj pozornici čitaocima su se obratili i Filip David, Dragan Velikić i Vanja Bulić. Tako su Novosađani imali priliku da se druže sa dobitnicima dve poslednje Ninove nagrade – Filipom Davidom i Draganom Velikićem (dvostruki dobitnik ovog priznanja), i Vanjom Bulićem, dobitnikom priznanja Zlatni Hit liber za najtraženije knjige objavljene u prošloj godini.

Pre zvaničnog druženja sa Filipom Davidom, uručeno mu je priznanje „Stanislav Lem“, koje dodeljuje Izdavačka kuća „Solaris“ za fantastiku u književnosti. Nagradu je uručio Zoran Živković, u svetu poznat pisac ovog žanra.

Filip David, dobitnik svih prestižnih književnih nagrada kod nas, govorio je o pisanju priča i romana naučne fantastike, sa interesantnom tezom da je gotovo svako literarno delanje neki vid fantastike, jer pisac nadgrađujući život ulazi u svet mašte.

Dragan Velikić je pročitao odlomak iz romana „Islednik“, koji je čitao i na uručenju Ninove nagrade. Intrigantan iz romana inicirao je interesantna pitanja čitalaca, na koja je Velikić odgovarao.
Iako je u najavi razgovora sa Vanjom Bulićem bila apostrofirana njegova poslednja knjiga „Zašto Bog nema auto“, on je napravio malu šetnju kroz svoje poslednje četiri knjige – „Simeonov pečat“, „Jovanovo zaveštanje“, „Dosije Bogorodica“ i „Teslina pošiljka“.

U nedelju, 17. aprila pred velikim brojem posetilaca Jelena Bačić Alimpić predstavila je svoj celokupni književni opus i nakon toga potpisivala knjige.

„Kazna za greh“ je uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. 

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
26.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
laguna i knjižare delfi na 67 međunarodnom beogradskom sajmu knjiga laguna knjige Laguna i knjižare Delfi na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
26.10.2024.
Najlepši oktobar i još jedan Sajam knjiga!   Od subote 19. do nedelje 27. oktobra pod kupolama Beogradskog sajma održaće se 67. Međunarodni sajam knjiga, a na njemu će se Laguna predstaviti...
više
veliki broj pisaca na štandu lagune na sajmu knjiga u hali 1 laguna knjige Veliki broj pisaca na štandu Lagune na Sajmu knjiga u Hali 1
26.10.2024.
I ove godine sa čitaocima će se družiti veliki broj pisaca tokom devetodnevnog Sajma knjiga. Ovo je kompletan raspored potpisivanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1:   Nedelja, 20. oktob...
više
ne propustite hitove lagune na sajmu knjiga laguna knjige Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga
26.10.2024.
Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog g...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.