Laguna - Bukmarker - Anja Gavrilović Babić pobednica konkursa „Sva lica Serafima“ - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Anja Gavrilović Babić pobednica konkursa „Sva lica Serafima“

Uoči Sajma knjiga završen nam je jedan od najuspešnijih literarnih konkursa „Sva lica Serafima“, u okviru kojeg je pristiglo više od 100 radova, a Laguna i Književna akademija objavile su pobednika, kao i osvajače drugog i trećeg mesta.


 
Proglašenje pobednika održano je na Laguninom štandu u Hali 1, a žiri koji su činili Dejan Stojiljković, Slaviša Pavlović i Aca Seltik odabrao je priču „Majstor“ Anje Gavrilović Babić za najbolju u konkurenciji. Drugo mesto pripalo je Slobodanu Drljači za priču „Krv i mastilo“, dok je Đorđe Jemuović osvojio treće mesto za „Srce u tami“.



Sve nagrađene priče, kao i one koje žiri oceni kao kvalitetne, biće objavljene na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, a pobednička u časopisu Bukmarker.



Anja Gavrilović Babić nagrađena je potpisanim primerkom grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“, kompletom odabranih naslova u izdanju Lagune i besplatnim kursom kreativnog pisanja „Književne akademije“ koji vode Lagunini pisci Stefan Marković i Slaviša Pavlović.


 
Drugoplasirani Slobodan Drljača dobitnik je izdanja izdavačke kuće System Comics, među kojima su potpisan primerak grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“ i strip-adaptacija romana „Duge noći i crne zastave“ sa potpisom autora i posvetom ilustratora. Pored pomenutih nagrada, i Slobodan dobija besplatno mesto u školi kreativnog pisanja Književne akademije.
 
Đorđe Jemuović, kao trećeplasirani, na poklon dobija jedan potpisani primerak grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“ i strip-adaptaciju romana „Duge noći i crne zastave“ sa potpisom autora i posvetom ilustratora.
 
Sva tri nagrađena autora dobiće takođe numerisanu i potpisanu serigrafiju autora Alekse Gajića – alternativnu koricu grafičkog romana otisnutu tehnikom silotiska u tiražu od samo 50 primeraka.



Književna akademija pokreće svoju drugu sezonu u poslednjoj nedelji novembra 2024, pa pozivamo sve zainteresovane da se prijave i nauče veštine pisanja od izvanrednih predavača. Pored redovnih predavača Slaviše Pavlovića, Stefana Markovića i Dejana Stojiljkovića, polaznici će imati priliku da slušaju savete i drugih vrsnih pisaca, kao što su Vladimir Kecmanović, Vladimir Pištalo, Slobodan Vladušić, Aleksandra Filipović, Uroš Petrović i mnogi drugi.

Priče učesnika škole kreativnog pisanja biće objavljene u zbirci u izdanju Književne akademije. Prijave za Akademiju su otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sajta knjizevnaakademija.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
25.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
laguna i knjižare delfi na 67 međunarodnom beogradskom sajmu knjiga laguna knjige Laguna i knjižare Delfi na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
25.10.2024.
Najlepši oktobar i još jedan Sajam knjiga!   Od subote 19. do nedelje 27. oktobra pod kupolama Beogradskog sajma održaće se 67. Međunarodni sajam knjiga, a na njemu će se Laguna predstaviti...
više
veliki broj pisaca na štandu lagune na sajmu knjiga u hali 1 laguna knjige Veliki broj pisaca na štandu Lagune na Sajmu knjiga u Hali 1
25.10.2024.
I ove godine sa čitaocima će se družiti veliki broj pisaca tokom devetodnevnog Sajma knjiga. Ovo je kompletan raspored potpisivanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1:   Nedelja, 20. oktob...
više
ne propustite hitove lagune na sajmu knjiga laguna knjige Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga
25.10.2024.
Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog g...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.