Laguna - Na kašiku - Tim Spektor - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
Na kašiku
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 288
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
26. april 2023.
ISBN: 978-86-521-4812-7
Prevodilac: Tatjana Milosavljević
Cena:
Srbija i ostale države

Cena: 799.20 din 999.00 din

Ušteda: 199.80 din

Besplatna dostava za porudžbine na teritoriji Srbije
Crna Gora

Cena: 7.04 € 8.80 €

Ušteda: 1.76 €

Besplatna dostava za porudžbine na teritoriji Srbije
Bosna i Hercegovina

Cena: 15.12 KM 18.90 KM

Ušteda: 3.78 KM

Besplatna dostava za porudžbine na teritoriji Srbije
DODAJ U KORPU Dodaj na listu želja Elektronska knjiga

Pored svakog artikla nalazi se dugme „Dodaj u korpu“ – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.

Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. U svakom trenutku pogledom na korpu u gornjem desnom uglu ekrana možete da vidite koliko artikala imate u korpi.

Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće vam se obrazac za kupovinu.

Odabrane knjige možete platiti karticom, pouzećem ili uplatom na račun.

Troškovi dostave su 180 dinara za plaćanje karticom i uplatom na račun, i 180 dinara za pouzeća.

Troškovi isporuke za inostranstvo su 2990 dinara – pakete isporučuje DHL.

Zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno


„U ovoj fascinantnoj knjizi autor razvejava decenijama uvrežene dezinformacije.“
Times

Jedan od vodećih svetskih nutricionista otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.

Bombarduju nas savetima šta bi trebalo da jedemo a šta ne, i svakodnevno se objavljuju nova „naučna“ otkrića. Ipak, što nam više pričaju o ishrani, kao da sve manje razumemo. Kroz niz kratkih poglavlja Tim Spektor pokazuje zašto je gotovo sve što nam mediji govore o namirnicama i njihovoj upotrebi pogrešno. On istražuje skandalozni manjak valjanih naučnih istraživanja koja bi trebalo da stoje iza mnogih popularnih i zvaničnih preporuka o ishrani, kao i načine na koje prehrambena industrija i industrije koje su se razvile oko nje u potpunosti kontrolišu ne samo politiku u ovoj oblasti već i naše izbore.

Na kašiku je revolucionarno delo koje preispituje sve režime ishrane, zvanične preporuke, čudesne lekove i proizvođačke deklaracije i podstiče nas da iznova razmislimo o svom odnosu prema hrani, koja je možda naš najvažniji lek.

„Revolucija u ishrani je uveliko u toku, a ovo je jedna od najjasnijih i najpristupačnijih kratkih knjiga o tome. Osvežavajuće otvorena, duboko informativna i bez mutnih, nedorečenih pravila ishrane.“
Guardian

„Ova knjiga bi trebalo da bude dostupna na recept.“
Literary Review

Prikaz knjige „Na kašiku“: Istina i zablude o brzoj hrani

27.03.2024.
Prerađena hrana obično je prepuna kalorija, masti ili šećera, a siromašna hranjivom sastojcima, stalno ističu stručnjaci, navodeći da se mora ograničiti njen unos. Previše ove hrane, upozoravaju nas, ...
više

Iz prve ruke: „Na kašiku“

06.07.2023.
Verovatno je svima poznat mit o Ikaru koji uzleti visoko pa mu sunce otopi vosak koji drži krila i on onda padne. Poučna i lepa priča. S druge strane je mit o Minotauru valjda prvi horor. Onaj čuveni ...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“: Personalna medicina

18.05.2023.
Jedne godine u vestima možemo naći mišljenje lekara da je konzumiranje preko dve šoljice kafe dnevno opasan rizik po zdravlje da bi nas druge savetovali da slobodno pijemo po tri-četiri. Gotovo sezons...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“ Tima Spektora koja razbija mitove o hrani

28.04.2023.
Da li su kafa i so toliko loši za nas? Da li nam išta koriste navedeni iznosi kalorija na jelovnicima? Stručnjak Tim Spektor nam objašnjava zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno. ...
više

Tim Spektor o mitovima o hrani na koje svi „padamo“

09.11.2023.
Ako verujete da je doručak najvažniji obrok, onda ste žrtva jednog od brojnih mitova o hrani kojima se zaluđuje savremeno čovečanstvo, kaže profesor Tim Spektor. Foto: Peter Schiazza ...
više
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.