Laguna - Bukmarker - Prikaz mladih kritičara: „Escape games za male genijalce, 10-11 godina“ - Knjige o kojima se priča
Sajamski dani - Besplatna dostava na teritoriji Srbije
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz mladih kritičara: „Escape games za male genijalce, 10-11 godina“

Da li ste nekada bili u Escape roomu?

Da li volite matematiku?

Da li uživate u igranju igrica?

Ako je odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, onda je ovo prava knjiga za vas, jer je ona fenomenalan književni pandan Escape roomu, u kojoj rešavate gomilu mozgalica u čak pet misija ili nivoa.

Ipak, ako je vaš odgovor ne, i dalje mislim da treba da date šansu ovoj knjizi, jer zamislite da ste poznati detektiv ili kriptolog i da od vas zavisi ceo svet… Pomoć od vas traže ambasadori, profesori, ministri, a ponekad je dovoljno i da samo učinite dobro delo i spasete nečiji rođendanski poklon. Zvuči uzbudljivo, zar ne?

Knjiga se sastoji iz pet misija koje sadrže od pet do deset zagonetki punih misterija, šifara, tragova, ali i mašte, jer je ona ključ za sve.

Na kraju svake misije nalazi se zaključak, gde se proverava da li ste sve dobro uradili i ne brinite ako ste negde pogrešili, jer vas na kraju knjige čekaju tačna rešenja da sve još jednom proverite.

Takođe, između velikih slučajeva, postoji i pet mini-misija koje služe kao teretana za mozak, kako vaši klikeri ne bi prestali da se kotrljaju.

Svih deset misija su povezane u jednu priču, ali vi u svakoj postajete sve bolji i bolji.

Ova knjiga nas na najlakši i najzanimljiviji način uči matematici, brzom dešifrovanju i logici, a objašnjava nam i kako da povežemo sve podatke koje pronađemo kako bismo što pre stigli do cilja.

Veliki utisak na mene su ostavile i ilustracije, jer je svaka zagonetka ukrašena otiscima prstiju, lupom i katancima sa šiframa, pa je sve to doprinelo da se još više osećam kao da sam u pravom Escape roomu.

U doba pandemije, kada nam je puno toga uskraćeno, ova knjiga će vam sigurno pomoći da makar na trenutak zaboravite stvarnost i uplovite u neku drugu realnost, gde ćete se nakon uspešno obavljenih misija, osećati ponosno i zadovoljno, baš kao da ste spasili čitav svet.

Autor: Inga, 10 godina


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
22.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
laguna i knjižare delfi na 67 međunarodnom beogradskom sajmu knjiga laguna knjige Laguna i knjižare Delfi na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
22.10.2024.
Najlepši oktobar i još jedan Sajam knjiga!   Od subote 19. do nedelje 27. oktobra pod kupolama Beogradskog sajma održaće se 67. Međunarodni sajam knjiga, a na njemu će se Laguna predstaviti...
više
veliki broj pisaca na štandu lagune na sajmu knjiga u hali 1 laguna knjige Veliki broj pisaca na štandu Lagune na Sajmu knjiga u Hali 1
22.10.2024.
I ove godine sa čitaocima će se družiti veliki broj pisaca tokom devetodnevnog Sajma knjiga. Ovo je kompletan raspored potpisivanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1:   Nedelja, 20. oktob...
više
ne propustite hitove lagune na sajmu knjiga laguna knjige Ne propustite hitove Lagune na Sajmu knjiga
22.10.2024.
Laguna i ove godine na Sajmu knjiga predstavlja veliki broj važnih knjiga domaće i svetske književnosti, a jedan naslov imaće i svetsku premijeru. Reč je o novoj knjizi Tonija Parsonsa, ekskluzivnog g...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.