Laguna - Bukmarker - Kako da vam povremeno gladovanje postane navika, a vi – vitkiji i zdraviji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Kako da vam povremeno gladovanje postane navika, a vi – vitkiji i zdraviji

Autori knjige „Živite stalno, gladujte povremeno“ potrudili su se da iz različitih perspektiva provedu čitaoce kroz osnove sve popularnijeg režima ishrane – povremenog gladovanja. Osim uspešnog mršavljenja, ograničen unos kalorija u zadatom broju sati ili dana donosi široki spektar dobrobiti za zdravlje, no ljudi se s pravom pitaju: Koliko često možemo da jedemo? Da li ćemo moći da budemo usredsređeni na posao? Da li ćemo imati dovoljno energije za vežbanje? A verovatno najvažnije pitanje od svih glasi: Da li ćemo sve vreme biti gladni?!

Dok doktor Džejson Fang i Megan Ramos objašnjavaju principe povremenog gladovanja zasnovane na naučnim istraživanjima i obrazlažu kako ga prilagoditi svakome ponaosob, Iv Mejer deli svoje lično iskustvo i mukom stečeno znanje koje joj je uspešno preokrenulo život. U knjizi je pokriveno sve o ovoj temi, od planiranja obroka do vežbi duha, što će vam olakšati da usvojite ovakav način ishrane kao korisnu naviku koja nudi trajne dobrobiti.

Doktor Džejson Fang, rođen 1973, u Los Anđelesu i Torontu se školovao za specijalistu za bubrege. Osnovao je The Fasting Method kako bi omogućio savetovanje zasnovano na dokazima zarad mršavljenja i kontroli šećera u krvi, usredsredivši se na režim ishrane s niskim unosom ugljenih hidrata i povremenim gladovanjem jer je postalo očigledno da konvencionalno medicinsko lečenje ne pomaže pacijentima.

Megan Ramos je kanadski klinički istraživač i stručnjak za terapeutsko gladovanje i ishranu sa niskim vrednostima ugljenih hidrata, koja je savetovala više od 14 000 ljudi širom sveta. Odvažna u prevazilaženju sopstvenih zdravstvenih tegoba putem gladovanja, dijeta i promenjenog načina života, suosnivač je Intensive Dietary Management i The Fasting Method.

Iv Mejer je autorka, predavač, humorista i preduzetnica. Nakon 24 godine posvećene raznim dijetama, Iv je pronašla trajno dobro zdravlje kroz mešavinu povremenog gladovanja i ishrane s niskim vrednostima ugljenih hidrata. Iv je s nama podelila radost, patnju i humor koji se događaju tokom gladovanja.

„Živite stalno, gladujte povremeno“ Džejsona Fanga, Iv Mejer i Megan Ramos možete naći od četvrtka 20. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
bojan savić ostojić mislim da ne bih preživeo nove devedesete laguna knjige Bojan Savić Ostojić: Mislim da ne bih preživeo nove devedesete
11.06.2025.
Bojan Savić Ostojić, pisac i prevodilac srednje generacije, pažnju literarne javnosti stekao je romanima „Punkt“ (2017), „Nema oaze“ (2019), „Ništa nije ničije“ (2020), „Varvarin u Evro...
više
sesilija rabes umetnost je opsednuta istinom laguna knjige Sesilija Rabes: Umetnost je opsednuta istinom
11.06.2025.
U razgovoru za Bukmarker naučnica i spisateljica Sesilija Rabes otkriva da li je i na koji način u romanu prvencu „Sve je u redu“ uspela da ostvari svoju želju da pomiri svet kakav jeste sa svetom kak...
više
odakle početi sa dostojevskim  laguna knjige Odakle početi sa Dostojevskim?
11.06.2025.
Dakle, pročitali ste „Bele noći“– šta sledeće? Dobrog pisca teško je zaboraviti. Fjodor Dostojevski, verovatno najhaotičniji i najkontroverzniji među velikim ruskim romanopiscima, ponovo hara t...
više
delfi kutak je pročitao dorćolski rekvijem  laguna knjige Delfi Kutak je pročitao: „Dorćolski rekvijem“
11.06.2025.
Hajde da vas natjeram da uzmete „Dorćolski rekvijem“ preko reda, kao što sam i sama, jer je žalosno da čeka red na polici... Stojiljković je takav majstor svog zanata da čitajući uživate u sirovom izr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.