Beogradski pisac i profesor književnosti, čiji poslednji roman ‘Galerijeve vatre’ holivudski producenti planiraju da pretoče u film, sa suprugom i sinom Ognjenom pronašao je jednostavan porodični konsenzus: svako jelo na njihovoj trpezi mora da sadrži meso.
Ljubav prema mesu i mesnim prerađevinama poznati beogradski pisac Miomir Petrović (39) preneo je na suprugu Nevenu (32) i sina Ognjena (7). Bez obzira na to što znaju da stručnjaci za ishranu savetuju kako svaki obrok mora sadržati voće ili povrće, familija Petrović bi najradije svakog dana jela roštilj ili pečenje.
- Pravi smo mesožderi i kod nas na tanjiru sve mora da bude jasno, ne volimo kad se prilozi mešaju. Sve nam je omiljeno, od bifteka do pečenja, ali da se ne bismo ugojili, povremeno jedemo ribu, morske plodove i druga posna jela - otkriva poznati pisac i profesor književnosti. A Nevena je porodični glas razuma, pa s vremena na vreme napravi i neko jelo od povrća.
Kako su Nevenini roditelji godinama držali restoran, porodica Petrović je navikla na kafanski ambijent. Zato nepogrešivo mogu da procene mesto gde su vlasnici više uložili u kvalitetnu kuhinju nego u enterijer. A kao klinac Miomir nije bio preterano zainteresovan za hranu. Roditelji su zato morali da smišljaju različite strategije ne bi li ga privoleli da jede.
Piše: Tanja Nikolić
Foto: Romana Kasumović
Izvor: Gloria